30. července 2012

Kořeněná majonéza

1/4 litru netučného jogurtu, 0,5 litru oleje, 2 žloutky, lžička hořčice, 2 lžičky bílého mletého pepře a soli
Utřeme nebo v mixéru vyšleháme ze žloutků,oleje a ostatních přísad základní majonézovou hmotu, kterou různě ochucujeme. Jemně nakrájíme sezónní zeleninu (mrkev, celer, salátová okurka, ředkve, čínské zelí aj.) a promícháme s majonézami. Papriková majonéza: Vmícháme 1 lžíci sladké mleté papriky, 1 lžíci chilli omáčky, lžíci koňaku. Kari majonéza: Vmícháme 4 lžičky kari koření, 4 kapky worcesteru. Bylinková majonéza: Vmícháme nakrájenou cibulku, petrželku nebo pažitku. Podáváme s čerstvou zeleninou. Do ošatky dejte slané pečivo, tyčinky,banketky.

Žádné komentáře:

Okomentovat