3. srpna 2012

Baskické fazole

500 g fazolových lusků, 4 rajčata, cibule, 100 g slaniny, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř

Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Do hrnce se silným dnem,nejlépe litinového, vložíme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nasekanou cibulku a vše necháme dožluta podusit. Přidáme oloupaná, na kostičky pokrájená rajská jablíčka, posolíme je a popepříme. Pak nasypeme do hrnce syrové, očištěné fazolové lusky a česnek, nakrájený nadrobno. Zalijeme vodou, přikryjeme a necháme na mírném ohni vařit. Když se voda vyvaří a zůstane jen výborná šťáva,jsou už lusky většinou měkké. Baskické fazole je možné připravit i ze sterilovaných lusků, jenže v tom případě dáme jen na prst vody, povaříme krátce a lusky v omáčce jen prohřejeme..

Žádné komentáře:

Okomentovat