3. srpna 2012

Gratinované filé

500 g rybího filé, 1.25 l kysané smetany, 20 g másla, 50 g ementálu, 50 g slaniny, 2 nakládané okurky, 20 kaparů, lžíce hořčice, citrón, sůl

Kousky filé pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli uležet. Mezitím si opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Potom filé posolíme, naskládáme do vymazané zapékací misky a potřeme každý kousek hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky nakrájené okurky, posypeme sekanými kapary (nebo ještě jednou drobně pokrájenou okurkou) a kostičkami opečené slaniny. Vše zalijeme kyselou smetanou a posypeme strouhaným ementálem nebo jiným sýrem. Zapečeme v troubě do růžova. Příloha: pečené brambory a hlávkový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat