3. srpna 2012

Roštěnky se zeleninou

5 porcí: 5 roštěnek, 125 g másla, 0,5 l smetany, lžička hladké mouky,1.25 dl bílého vína, 20 kaparů, 5 mrkví, celer, 3 cibule, 2 petržele, sůl, mletý pepř

Posolené roštěnky nejprve prudce opečeme na polovině másla a pak zalité vínem dusíme do měkka, asi dvě hodiny.Mezitím nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a dusíme na druhé půlce másla, na mírném ohni, do měkka. Osolíme.Hotové maso vyjmeme a do šťávy přidáme nasekané kapary, pepř a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Roštěnky rozložíme na teplou mísu,na každý plátek masa dáme kupičku zeleniny a maso polijeme omáčkou. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku, stejně jako zbylou zeleninu, aby si mohl každý podle chuti přidat.Příloha: nočky nebo rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat