3. srpna 2012

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

1 kg vepřové kýty, 30 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 cibule, sůl, 1/2 l bílého vína
omáčka Robert: 1/4 l vývaru, tymián, bobkový list, 3 hřebíčky, rovná lžíce hladké mouky, 10 g másla, 2 lžíce hořčice, mletý pepř


Celý kus masa opečeme na oleji ze všech stran, potom k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět a vše podlijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, tymián, sůl a necháme asi hodinu mírně dusit. Kdyby se voda vyvařovala příliš rychle, přilejeme další. Když je maso měkké, smícháme máslo s moukou a zavaříme je do šťávy. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě hořčici. Příloha: bílá veka a vařený květák

Žádné komentáře:

Okomentovat