Droždí promícháme s trochou cukru, přidáme 2 lžíce vlažného mléka a 1
lžíci mouky, rozmícháme a necháme vykynout. Tuk utřeme s cukrem do pěny,
postupně vmícháme žloutky, potom přidáme mouku, kvásek, vanilkový cukr, osolíme
a vlažným mlékem zaděláme těsto. Propracováváme, dokud se těsto nepřestane
lepit na vál. Přidáme omyté a okapané rozinky a část spařených mandlí.
Zapracujeme do těsta a těsto přeložíme do mísy, poprášíme hladkou moukou,
přikryjeme utěrkou a necháme na teple vykynout. Při kynutí 2x promísíme. Z
vykynulého těsta vytvoříme bochánek, který necháme na pomaštěném plechu ještě
vykynout, pak jej potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme zbytkem mandlí a mělce
nařízneme do kříže (můžeme i nastřihnout nůžkami). Pečeme v dobře vyhřáté
troubě.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat