4
hovězí roštěnky nebo hovězí plátky, sůl, cibule, 2 lžíce tuku (Ceres soft), na
zahuštění: lžíce hladké mouky, 4 lžíce zakysané smetany
náplň:
lžíce tuku, 50 g šunky nebo netučné uzeniny, vejce, 2 velké vařené brambory, lžíce zakysané smetany
Roštěnky nebo plátky
na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Do poloviny naplníme náplní a
přeložíme na polovinu. Na okrajích buď sklepeme dohromady, nebo spojíme
párátkem, nebo kovovou jehlou. Vložíme na nakrájenou a na tuku zpěněnou cibuli,
osmažíme po obou stranách, podlijeme a dusíme doměkka. Hotové roštěnky vyjmeme
a šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně a dobře provaříme. Pak vložíme
naplněné roštěnky do omáčky jen prohřát. Náplň: nadrobno nakrájenou šunku nebo
uzeninu, krátce na tuku osmažíme a pak doplníme na kostičky nakrájenými
brambory, spojíme vejcem a promícháme. Podle chuti přisolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat