1. dubna 2012

Roštěnka selská


4 hovězí roštěnky nebo hovězí plátky, sůl, cibule, 2 lžíce tuku (Ceres soft), na zahuštění: lžíce hladké mouky, 4 lžíce zakysané smetany
náplň: lžíce tuku, 50 g šunky nebo netučné uzeniny, vejce, 2 velké vařené brambory, lžíce zakysané smetany

Roštěnky nebo plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Do poloviny naplníme náplní a přeložíme na polovinu. Na okrajích buď sklepeme dohromady, nebo spojíme párátkem, nebo kovovou jehlou. Vložíme na nakrájenou a na tuku zpěněnou cibuli, osmažíme po obou stranách, podlijeme a dusíme doměkka. Hotové roštěnky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně a dobře provaříme. Pak vložíme naplněné roštěnky do omáčky jen prohřát. Náplň: nadrobno nakrájenou šunku nebo uzeninu, krátce na tuku osmažíme a pak doplníme na kostičky nakrájenými brambory, spojíme vejcem a promícháme. Podle chuti přisolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat