roštěnky-
počet podle strávníků, slanina, cibule, sůl, pepř, česnek, kremžská hořčice,
majoránka, vývar, smetana (sladká nebo kysaná dle chuti)
Roštěnky naklepeme a
rozkrojíme okraje, lehce posolíme a opepříme, potřeme utřeným česnekem a
kremžskou hořčicí a zaprášíme majoránkou, to vše po obou stranách. Pak roštěnky
naskládáme na sebe a odložíme na 24 hodin odležet do chladu. V kastrolu si
rozpustíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a
osmahneme. Tento základ odhrneme stranou a na tuku osmažíme připravené
roštěnky. Maso prudce orestujeme, podlijeme vývarem a necháme pěkně dusit
doměkka, až se většina tekutiny vydusí. Potom zalijeme smetanou a ještě chvíli
podusíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat