1. dubna 2012

Roštěná podle maminky


4 plátky hovězího masa, 100 g tuku, 200 g uzeného masa, cibule, 50 g uzené slaniny, sůl, paprika, česnek, 2 lžíce hořčice, 40 g nastrouhaného křenu, 4 rajčata

Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu na hořčici položíme čtvrtinu množství na nudličky nakrájeného uzeného masa, zabalíme a spojíme jehlou na závitky. Takto připravené roštěnky svrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou soli. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a do tohoto základu vložíme roštěnky. Opečeme je, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme do doměkka. Před dušením přidáme do šťávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce, a dále na dílky nakrájená a oloupaná rajčata, která potom použijeme na ozdobení roštěnek.

Žádné komentáře:

Okomentovat