4
plátky hovězího masa, 100 g tuku, 200 g uzeného masa, cibule, 50 g uzené
slaniny, sůl, paprika, česnek, 2 lžíce hořčice, 40 g nastrouhaného křenu, 4
rajčata
Roštěnky naklepeme, na
okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně
potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu na hořčici
položíme čtvrtinu množství na nudličky nakrájeného uzeného masa, zabalíme a
spojíme jehlou na závitky. Takto připravené roštěnky svrchu ještě potřeme
česnekem utřeným se špetkou soli. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku
a do tohoto základu vložíme roštěnky. Opečeme je, zaprášíme mletou paprikou a
za mírného podlévání je dusíme do doměkka. Před dušením přidáme do šťávy
slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce, a dále na dílky
nakrájená a oloupaná rajčata, která potom použijeme na ozdobení roštěnek.
Žádné komentáře:
Okomentovat