3. dubna 2012

Rybí polévka z kapra


2 kapří hlavy, 300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí), 0,5celeru, mrkev, petržel, 0,5 l zeleninového vývaru, 1 l vody, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 0,5 lžičky muškátového květu, lžíce krupice opražené na Floře 70% ,bílý pepř, sůl, žemle

Kapří hlavy zbavíme skřelí a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením cca 40 minut, pak přidáme rybí vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Scedíme, vnitřnosti pokrájíme a vrátíme do vývaru, z hlav obereme maso, pokrájíme a přidáme též do vývaru. Zeleninu uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka, vyjmeme, propasírujeme a vše přidáme k rybímu vývaru. Nakonec vmícháme opraženou krupici, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a ještě povaříme. Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou bílou žemlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat