2 kapří hlavy, 300 g
kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí), 0,5celeru, mrkev, petržel, 0,5 l
zeleninového vývaru, 1 l
vody, 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 0,5 lžičky muškátového květu,
lžíce krupice opražené na Floře 70% ,bílý pepř, sůl, žemle
Kapří hlavy zbavíme skřelí a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým
listem a novým kořením cca 40 minut, pak přidáme rybí vnitřnosti a vaříme dál
asi 20 minut. Scedíme, vnitřnosti pokrájíme a vrátíme do vývaru, z hlav obereme
maso, pokrájíme a přidáme též do vývaru. Zeleninu uvaříme v zeleninovém vývaru
doměkka, vyjmeme, propasírujeme a vše přidáme k rybímu vývaru. Nakonec vmícháme
opraženou krupici, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a ještě povaříme.
Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou bílou žemlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat