4. dubna 2012

Kukuřično-bramborové pagáče s pomazánkou


mouka kukuřičná 400 g, brambory 400 g, olej 100 ml, kaše kukuřičná 200 g,jogurt 150 g, droždí 50 g, sůl, sýr tvrdý 100 g, rajský protlak 50 g, bazalka,oregáno , česnek-2 stroužky, cibule , olej 2 lžíce, sůl

Do prolisovaných brambor zapracujeme oživlé droždí, mouku, olej, jogurt a sůl, necháme hodinu odpočívat, vyválíme na tloušťku palce a vypichujeme kolečka. Necháme ještě 10 minut kynout a upečeme dozlatova. Shora potřeme horkým olejem nebo rozpuštěným máslem.
Pomazánka: Očištěný česnek a cibuli jemně nastrouháme a rozšleháme s olejem, rajským protlakem a kořením. Přidáme kukuřičnou kaši a další přísady, dochutíme solí a umícháme pomazánku, kterou mažeme na teplé nebo vychladlé pagáče. Pomazánku můžeme použít také na topinky, do arabského chleba, na chlebíčky apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat