23. listopadu 2018

Fazolky s paprikou

1/8 l octa., 14 g soli., 35 g cukru., 6 tabletek umělého sladidla., větší červenou papriku., 1,5 kg zelených fazolových lusků
Nejprve si připravíme sladkokyselý nálev tak, že svaříme ½ l vody s octem, cukrem a solí, přidáme umělé sladidlo a promícháme. Papriku očistíme, odstraníme jádřince, omyjeme a osušíme. Rozpůlíme a podélně nakrájíme na proužky. Z fazolových lusků odřízneme špičky, stopky a odstraníme vlákna. Nasypeme je do vroucí vody a asi 3 minuty povaríme. Scedíme a necháme okapat. Umyjeme a opláchneme sklenice a víčka. Fazolky plníme do sklenic a rovnomerne prokládáme proužky červené papriky. Nakonec zalijeme horkým nálevem a uzavřeme víčky. Fazolky sterilujeme při teplotě 85 stup. C po dobu 30 minut. Pak vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat