Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
23. listopadu 2018
Chřest -konzervace
Chřest je choulostivá zelenina, a proto na sterilováni potřebujeme čerstvě natrhaný s tvrdými hlavičkami. Opatrně ho oloupeme a dáme do vody, aby nezhnědl. Oloupaný chřest rozkrájíme na stejné díly, svážeme do svazečku a paříme v pařáku 5 – 7 minut. Potom ho ihned vložíme do studené vody, aby ochladl. Necháme z něho odkapat vodu a vkládáme do poháru hlavičkami nahoru. Zalijeme slaným roztokem l vody a 10 g soli. Sterilujeme 60 minut při 100 stup. C.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat