23. listopadu 2018

Pikantní čalamáda

½ kg žlutých a červených paprik., ½ kg bíle a červené cibule., ½ kg rajčat., 1/8 l octa., 14 g soli., 35 g cukru., 7 tabletek umělého sladidla., bobkový list., 2 KL hořčičného semínka., 8 kuliček pepře., 4 kuličky nového koření
Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme je na proužky. Rajčata nakrájíme na kolečka. Ze zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Připravíme nálev: svaříme ½ l vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, bobkový list, hořčičné semínko, pepř a nové koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník. Ve velké míse promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavře,e víčky a při teplotě 85 stup. C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na tmavém chladném místě.

Žádné komentáře:

Okomentovat