Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
23. listopadu 2018
Houby v octě
Na nakládání použijeme jen malé, zdravé a tvrdé hříbky. Po očištění je propláchneme studenou vodou a vaříme několik minut ve slané vodě. Vybereme je a necháme na sítu odkapat. Převaříme vodu s 8% octem 1:1, přidáme několik celých pepřů bobkový list a hořčicová semínka. Můžeme přidat i nakrájenou cibuli. Odkapané houby dáme do vařícího nálevu a necháme přejít varem. Vychladlé dáme do sklenic, nalijeme na ně nálev a zavíčkujeme. Sterilujeme 30 minut při 75 stup. C. Za týden sterilaci opakujeme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat