23. listopadu 2018

Míchaná zelenina

200 g malých cibuliek., 250 g karotky., 300 g celeru., 500 g květáku., 250 g zelené fazolky., 500 g malých okurek (nakládaček)., 250 g červené papriky rajčatového tvaru
Na zalití: l vody., 20 g soli., 30 g cukru., dl octa
Čistou vodu dáme do kastrolu., přidáme sůl, a když se vaří, přidáme do ní očištěnou, umytou, na kolečka nakrájenou karotku. Asi za 10 minut přidáme ke karotce očištěný, na plátky nakrájený celer a na menší kousky nakrájenou, očištěnou fazolku. Jako poslední přidáme na růžičky rozebraný květák a přikryté vaříme ještě asi 10 minut. Potom zeleninu odtáhneme ze sporáku, přidáme do ní očištěnou drobnou cibulku, pokrájené okurky, na menší kousky nakrájené, jaderníků zbavené papriky, cukr, ocet a všechno zlehka promícháme. Takto připravenou zeleninu dáme do čistých sklenic i s vodou, přikryjeme víčky, pomocí hlavice uzavřeme a dáme do zavařovacího hrnce. Sklenice zalijeme vlažnou vodou a sterilujeme při teplotě 90 stup. C od začátku varu 15 minut. Potom sklenice opatrně ochladíme a po přehnutí víček dovnitř postavíme na chladné místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat