7. srpna 2012

Uzbecký šašlik

40 dkg zadního hovězího masa,sůl,sladká paprika,pálivá paprika, mletý pepř,koriandr,cibule,1/2 dl vody,1/2 dl octa,4 lžíce oleje,20 dkg slaniny

Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, dáme do mísy, osolíme a poprášíme sladkou a pálivou paprikou, koriandrem, drobně nakrájenou cibulí a promícháme. Nyní si připravíme marinádu z vody, octa a oleje. Maso touto marinádou zalijeme, promícháme a necháme odležet 1-2 dny v lednici. Odleželé maso napíchneme na jehly, střídavě s plátky slaniny. Potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme v dobře vyhřáté troubě. Maso během pečení obracíme, aby se rovnoměrně propeklo. Je-li maso tuhé, uložíme ho do ohnivzdorné mísy, podlijeme a dusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat