7. srpna 2012

Plněné hovězí maso

60 dkg hovězího masa na roládu,masový vývar,2 dkg hladké mouky, lžíce rajčatového protlaku,sůl,pepř,olej,
nádivka : 10 dkg žampionů,5 dkg mrkve,5 dkg zeleného hrášku, cibule,2 lžíce oleje,sůl 


Z masa vytvoříme rozkrojením větší plát. Naklepeme jej, osolíme, opepříme a natřeme nádivkou, stočíme,převážeme silnou nití a opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran. Potom podlijeme masovým vývarem a upečeme. pečeme nejdříve přiklopené, ke konci pečení odkryjeme. Během pečení podléváme vlastní šťávou a nakonec šťávu zahustíme moukou a ochutím rajčatovým protlakem.
Nádivka: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a udusíme do měkka. Nakonec osolíme a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat