6. srpna 2012

Tvarohová zebra

na těsto: 100 g změklé Hery nebo podobného tuku,100 g moučkového cukru,vejce,špetka soli, 225 g polohrubé mouky
náplň : 1 kg tvarohu (4 vaničky, stačí 1,5% tuku),zakysaná smetana (200 g Rama Cremefine zakysaný krém jemný),150 ml mléka,150 g moučkového cukru ,2 vejce ,1,5 balíčku vanilkového pudinku (já použila adekvátních 60g škrobu Gustin),balíček vanilkového cukru ,3 polévkové lžíce kakaa


Těsto : Všechny suroviny bez mouky dáme do šlehací mísy a ručním šlehačem vyšleháme, až se suroviny spojí. Stejně dobře by šla použít šlehací metla. Nakonec vsypeme mouku a vyšleháme v hladké těsto. Těsto rozprostřeme do zavírací dortové formy, kterou jsme důkladně pomazali tukem. Těsto rozprostřeme pomocí prstů, jakoby ho natlačíme do roviny a na bocích ho vytáhneme mírně nahoru.
Náplň : Do šlehací nádoby (měla by stačit dvoulitrová) vyklopíme tvarohy, zakysanku, cukry a vejce. V hrnečku rozmícháme pudinkový nebo škrobový prášek v uvedeném množství mléka, po rozmíchání také vlejeme do nádoby a šlehačem (nebo metlou, ale je toho hodně!) vyšleháme na hladký krém.
Polovinu krému přelijeme do jiné nádoby a do původní šlehací přidáme 3 polévkové lžíce kakaa, nejprve zamícháme a pak důkladně zašleháme, aby nebyly kakaové hrudky.Vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě dáváme do formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém. Lžíci vylejeme vždy doprostřed, jako na fotce nahoře. Kdyby byl krém hodně hustý a tvořil "kopec", můžeme s celou formou mírně vodorovně zatřást, tvaroh si sedne do roviny. Takto střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému.

Žádné komentáře:

Okomentovat