6. srpna 2012

Božské kostky

4 vejce,špetka soli,100 g cukru,1 l mléka, 3 vanilkové cukry,25 g kukuřičné škrobové moučky,100 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 balíčky vanilkového pudinku, sklenice kompotovaných meruněk, 400 ml ricotty (italský sýr), čokoládová poleva, čokoládové hobliny, 100 ml smetany ke šlehání

Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny spolu s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru. Mouku,škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům.Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.Do formy(pekáče) vyložené pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C.Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.Z pudinkového prášku,mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink,který necháme vychladnout.Riccotu našleháme a pudink do ní po částech vmícháme.Korpus poklademe dobře okapanými meruňkami,potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout. Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou,ušlehanou šlehačkou a také čokoládovými hoblinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat