7. srpna 2012

Bratislavský guláš

40 dkg hovězího předního masa,sůl,mletý pepř,lžíce oleje, cibule, trochu sádla,10 dkg kořenové zeleniny,celý pepř a nové koření,2 bobkové listy,tymián,citrónová šťáva,2 dl bílého vína, masový vývar,trochu hladké mouky,lžička hořčice,2 1/2 dl kysané smetany

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a necháem odležet 2 hodiny. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a přidáme polovinu nakrájené kořenové zeleniny, osmahneme a přidáme odleželé maso. Promícháme a osmahneme. Potom přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián, citrónovou šťávu, víno, masový vývar a udusíme doměkka. Nakonec omáčku prolisujeme přes sítko,vložíme do ní maso a zbytek kořenové zeleniny, kterou si předtím uvaříme zvlášť v osolené vodě a nakrájeli na tenké nudličky. Prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat