6. srpna 2012

Pomerančové řezy se šlehačkou

4 vejce,4 lžíce cukru krystal,2 lžíce oleje,lžička prášku do pečiva, 14 až 16 lžic polohrubé mouky,0,5 pomeranče (sladký, středně velký)
náplň: 1,5 sladkého středně velkého pomeranče,šlehačka ke šlehání (2dl),2 lžíce krystalového cukru (nebo i více), želatinový ztužovač dr. Oetker za studena


Žloutky s cukrem ušlehat,přidat mouku s práškem do pečiva, olej a drobně rozsekaný pomeranč i se šťávou.Nakonec vmíchat tuhý sníh z bílků,natřít na pečící papír a péct v předehřáté troubě na 200 C 12 - 15 min.Upečené těsto nechat vychladnout, odlepit od papíru. Ušlehat šlehačku s cukrem, ztužovač si rozdělat podle návodu a smíchat s ušlehanou šlehačkou, nakonec přidat na kousky nakrájený pomeranč.(Vyteklou šťávu jsem tam nedala.) Ochutnejte a když tak doslaďte. Těsto překrojit na půlku. Na jednu namazat náplň, přiklopit druhou půlkou a přitlačit.Nechat do druhého den z lednice.Při podávání trochu posypat moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat