7. srpna 2012

Svíčková na smetaně podla tchyně

80 dkg zadního masa,sůl,mletý kmín,10 dkg másla,mrkev,40 dkg mraženého hrášku,pórek,2 lžíce mouky, 2 dl smetany, zelená petržel, citrónová šťáva

Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také nakrájíme na kolečka. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla a podusíme.Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a opečeme v zelenině. Nyní přidáme sůl, mletý kmín, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso skoro měkké, přidáme hrášek dodusíme.Ve smetaně rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky a krátce povaříme při nižší teplotě. Nakonec dochutíme solí, citrónovou šťávou a nasekanou zelenou petrželí.Podáváme s bramborami nebo těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat