7. srpna 2012

Hovězí guláš

600 g předního hovězího masa (kližka),700 g cibule,2 malé rajské protlaky , nebo 1 velký, 2 sáčky mleté papriky, 3 kostky „ Karpatský čirý bujon “,3 kostky „Gulášová šťáva“, 3 lžičky majoránky,lžička pepře, lžička kmínu,zásmažka = sádlo s hladkou moukou, voda na podlití, lžíce sádla

V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín , pepř , papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku , rajské protlaky , všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme až maso pustí šťávu a základ začne houstnout . Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Potom vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud „papiňák“ nezchladne a jde bez problémů (není pod tlakem) otevřít. Vyndáme kostičky masa , šťávu rozmixujeme , zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme asi 4 minuty (aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce , zamícháme , necháme prohřát a guláš podáváme s knedlíkem (pečivem) sypaný bohatě cibulí. Doporučená příloha: houskový knedlík , nebo rohlíky a na tenké plátky nakrájená cibule (na posypání)

Žádné komentáře:

Okomentovat