27. ledna 2012

Bramborové knedlíky s tvarohem

1 kg syrových brambor, 500 g hrubé mouky, vejce, 2 lžičky soli

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, slijeme přebytečnou vodu, která se při strouhání vytvoří (vodu necháme ustát a usazený škrob vrátíme zpátky do brambor). Přidáme sůl, vejce, mouku, zpracujeme těsto, uděláme kulaté knedlíky (ruce si namáčíme ve vodě) a dáme vařit do osolené vody. Vaříme 20 minut, občas vařečkou prohodíme. Po uvaření vyjmeme, rozkrájíme na menší kousky, posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Ihned podáváme. Druhá varianta: nakrájené knedlíky polijeme rozškvařeným špekem a podáváme s hlávkovým salátem se sladkokyselou zálivkou s troškou oleje.

Žádné komentáře:

Okomentovat