24. ledna 2012

Bramborové šulanky s povidlím a uzeným

500 g brambor, vejce, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek, hrnek povidlí,hrubá mouka, uzená krkovička

Klasické bramborové těsto (vařené brambory 500 g, jedno vejce a dosypáváme hrubou mouku) vytvarujeme v malé válečky, asi do dlaně, můžeme prsty stlačit, lépe se pak na šulánkách udrží omáčka (babička říkala „máčka“). Uvaříme ve slané vodě (až vyplavou, povaříme tak 3 minuty a je hotovo)
Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky (nebo natrháme) do velikosti menšího bramboru a uvaříme do měkka. Uděláme na másle světlou jíšku, přidáme hrst vlašských ořechů (nasekaných nahrubo) a hrst rozinek (namočených ve slivovici) a hrnek povidlí (nebo alespoň půl hrnku).V máčce prohřejeme maso a přílohou jsou bramborové šulanky.

Žádné komentáře:

Okomentovat