26. ledna 2012

Roládka

650 g maso (vepřové, hovězí, rybí filety...), 100 g sladkokyselé naložené okurky,100 g nakrájené cibule, 100 g slaniny na proužky nakrájené, plnotučná hořčice, sůl, pepř,kostka hovězího masoxu, hladká mouky

Seženeme 650 g masíčka bez kostí, které nám chutná – může to být vepřové, hovězí, rybí filety nebo kuřecí řízky. Nařežeme na čtyři plátky a naklepeme je. Pak to potřeme plnotučnou hořčicí (kávovou lžičku na jeden plátek), posolíme, vydatně popepříme. Na každý plátek dáme kostičky ze čtvrtky cibule, na pásečky nakrájený palec špeku (slanina) a řezy nakládané okurky. Umotáme roládku a spoutáme ji nití. Na závěr roládku obalíme v hladké mouce.V hrnci rozpálíme sádlo a na něm prudce opečeme, ze všech stran, roládky. Podlijeme vodou, ve které jsme rozmíchali jednu polévkovou lžíci hladké mouky s kostkou masoxu a deciltrem vody z okurek. Roládky dusíme. Jak dlouho? Podle toho jaké máte maso a kolik máte zubů.

Žádné komentáře:

Okomentovat