27. ledna 2012

Tvarohové koláče

těsto : 750 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 5 žloutků, 5 lžíc cukru, 375 ml oleje, 45 g kvasnic, 375 ml mléka
nádivka : 3 tvarohy, 3 žloutky, 150 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 150 g hrozinek
posypka : 300 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, 150 ml oleje


Vypracujeme kynuté těsto, které necháme kynout 30 minut a poté znovu prohněteme a dáme znovu kynout. Po vykynutí rozdělíme těsto i nádivku na 4 kusy. Každý kus rozprostřeme rukama na vále, dáme tvarohovou nádivku, spojíme konce (uzavřeme), otočíme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Opět necháme asi 10 minut kynout. Vytvarujeme do tvaru velkého koláče o velikosti velkého talíře. Okraje potřeme žloutkem, koláč potřeme povidly a posypeme posypkou. Necháme opět 10 minut kynout. Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.

Žádné komentáře:

Okomentovat