26. ledna 2012

Knedle v kyslym zelí

6 ks housek, cibule, 2 vejce, 0,5 šálku polohrubé (hrubé) mouky, šálek teplého mléka,200 g libového uzeného masa, 200 g slaniny, 0,5 lžičky kypřicího prášku, dle chuti sůl a pepř

Na slanině zpěníme cibulku, přidáme nakrájené housky a osmažíme. Připravíme těsto jako na omelety – smícháme vejce, mléko, mouku a kypřicí prášek. Promícháme osmažené housky s těstem a přidáme nakrájené uzené maso. Ruku namáčíme ve vodě, tvoříme knedle a vhazujeme do vroucí osolené vody. Po 7 min. necháme na sítku okapat.Klademe na talíř, sypeme kyšlým želím (dle chuti lze propláchnout, přidat cukr, cibuli či pór,
zakapat olivovým olejem), dle chuti zdobíme listovým salátem, rajčaty či červenou paprikou.

Žádné komentáře:

Okomentovat