26. ledna 2012

Bigos po slezsku

600 g vepřového plecka, 500 g kyselého zelí, 500 g hlávkového zelí, 200 g uzeného bůčku,200 g ostravské klobásy, 200 g cibule, 50 g sušených švestek, 1 dl bílého vína

Uzený bůček pokrájíme na kostičky, vložíme do hrnce či kotlíku a vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova. Vložíme vepřové plecko, pokrájené na větší kostky. Maso osolíme a opepříme, lehce osmahneme, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme kyselé zelí a společně dusíme. Nakonec přisypeme hlávkové zelí, pokrájené na nudličky, a dodusíme. Před koncem dušení vlijeme bílé víno a přidáme sušené švestky. Na sádle osmahneme na kolečka nakrájenou Ostravskou klobásu a vmícháme do hotového pokrmu. Podáváme ve vydlabaném chlebu.

Žádné komentáře:

Okomentovat