králík, 50 ml olej, 40 ml koňak (brandy, metaxy nebo vínovice), špetka sůl, špetka mletý pepř, lžíce hořčice,lžíce kečup, snítka tymián, snítka dobromysl, snítka majoránka, snítka bazalka, 3 stroužky česnek, 0,5 l černé pivo, lžíce sádlo, 100 g anglická slanina, cibule, špetka kmín
Omytého králíka naporcujeme, osolíme a potřeme připravenou marinádou z oleje, koňaku,mletého pepře, hořčice a kečupu. Maso naskládáme do misky, proložíme nasekaným česnekem, bylinkami a dodáme zbytek marinády. Necháme 12–24 hodin uležet v chladu. Jednotlivé porce králíka prudce opečeme na lžící sádla a naskládáme do pekáče, na jehož dno jsme dali nasekanou cibuli a slaninu. Přidáme kmín, bylinky, výpek a marinádu. Vše zalijeme černým pivem a dáme dusit do trouby až je maso měkké. Pokud je šťáva řídká můžeme ji zahustit trochou hladké mouky. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat