26. ledna 2012

Králík na černém pivu

králík, 50 ml olej, 40 ml koňak (brandy, metaxy nebo vínovice), špetka sůl, špetka mletý pepř, lžíce hořčice,lžíce kečup, snítka tymián, snítka dobromysl, snítka majoránka, snítka bazalka, 3 stroužky česnek, 0,5 l černé pivo, lžíce sádlo, 100 g anglická slanina, cibule, špetka kmín

Omytého králíka naporcujeme, osolíme a potřeme připravenou marinádou z oleje, koňaku,mletého pepře, hořčice a kečupu. Maso naskládáme do misky, proložíme nasekaným česnekem, bylinkami a dodáme zbytek marinády. Necháme 12–24 hodin uležet v chladu. Jednotlivé porce králíka prudce opečeme na lžící sádla a naskládáme do pekáče, na jehož dno jsme dali nasekanou cibuli a slaninu. Přidáme kmín, bylinky, výpek a marinádu. Vše zalijeme černým pivem a dáme dusit do trouby až je maso měkké. Pokud je šťáva řídká můžeme ji zahustit trochou hladké mouky. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat