24. ledna 2012

Vydatná polévka

400 g bílého hlávkového zelí, 400 g kysaného zelí, 400 g vepřového masa, 200 g uzeného bůčku, 100 ml červeného vína, 100 g sušených švestek, lžička majoránky, 2 lžičky mleté papriky, 3 lžíce sádla, větší cibule, 1 ks klobásky, bobkový list (asi 2), podle chuti pepř a sůl

Nejdříve nakrájíme hlávkové zelí, které potom povaříme do poloměkka v osolené vroucí vodě.Scedíme a necháme okapat. Pak nakrájíme nadrobno cibuli, klobásku na kolečka, maso a bůček na kostičky. Cibuli dále orestujeme na sádle, přidáme maso. Až maso zbělá, zaprášíme ho paprikou, trošku osmažíme a podlijeme vínem. Přidáme sůl, pepř a za podlévání vodou dusíme do poloměkka. Přidáme bůček, kysané zelí a bobkové listy. Před koncem vaření vmícháme hlávkové zelí, švestky a klobásku. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme majoránku a ještě chvíli povaříme. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat