30. ledna 2012

Škubánky na slano

1 kg brambor, 200 g krupičky, rozpuštěné máslo, sůl, zakysaná smetana, nasekaná petržel najemno

Brambory oloupat, nakrájet na kousky a uvařit do měkka. Potom, jak jsou brambory uvařené,vodu slijeme do hrnečka. Tuto vodu pak nalijeme zpět na brambory, těsně nad ně a zasypeme krupicí. Brambory s krupicí rozšťoucháme na šťouchačku. Hotová bramborová hmota, by měla být hladká a bez hrudek. Pak si rozpustíme trochu másla a lžící děláme škubánky, které pokládáme na máslo. Nakonec polijeme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.Také se může posypat brynzou . /tyto škubánky je možno dělat i na sladko s povidly, nebo sladkým tvarohem.//

Žádné komentáře:

Okomentovat