24. ledna 2012

Kapušník

1,5 kg oloupaných syrových brambor, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 0,5 l mléka,1 kg hlávkové zelí, lžíce sádla nebo oleje, půl lžičky pepře, lžička kmínu, sůl

Hlávkové zelí se nakrouhá, osolí a dá se vařit asi 20 min. Než se zelí uvaří, připravíme těsto z brambor tak, že je nastrouháme na struhadle jako na bramborové placky. Důležité je scedit vodu z natřených (nastrouhaných) brambor, přidáme vejce, sůl, trochu hladké mouky a zamícháme.Uvedeme mléko do varu a bramborové těsto spaříme. Na plech vymazaný sádlem dáme polovinu bramborového těsta, které překryjeme uvařeným opepřeným, okmínovaným a trochou rozpuštěného sádla omaštěným zelím. Druhou polovinu bramborového těsta nalijeme na zelí. Dáme péct do předem vyhřáté trouby asi na 40–50 min. při teplotě 190 stupňů.Toto báječné hrčavské jídlo můžeme posypat škvařeným bůčkem a škvarky, nebo pro děti se polil rozpuštěným máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat