27. ledna 2012

Jablka v županu se zmrzlinou

10 ks jablek, listové těsto, oříšky (lískové nebo vlašské), cukr, skořice, vajíčko na potření, zmrzlina, šlehačka

Vyválíme z těsta obdélník, který rozdělíme na čtvercové díly. Musí být velké tak, aby se do nich daly zabalit jablíčka. Jablíčka oloupeme a zbavíme je jádřinců tak, aby zůstala vcelku. V jablíčku nám vznikne otvor, který naplníme drcenými oříšky s cukrem a skořicí. Jablíčka položíme do středů čtverečků z těsta zabalíme. Balíčky přetřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct.Plech nevymazáváme! Pečeme asi 30–35 minut při teplotě 175°C. Podáváme sypané cukrem a vlažné, doplníme zmrzlinou a ozdobíme šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat