10. září 2012

Burgunské dušené hovězí

70 dkg hovězí kližky nebo plecka, očištěné a na kostky pokrájené,2 lžíce másla,1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka, nakrájené na 1 cm proužky,2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené,stroužek česneku, usekaný, středně velká mrkev nakrájená na 1 cm plátky,1/4 hrnku petrželky, usekané,bobkový list,1/2 lžičky soli,1/8 lžičky pepře,1/4 lžičky sušeného tymiánu,lžíce rajského protlaku,hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské),10 dkg (4oz) naložených ale nekyselých hub

Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného.Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku,bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem. Snižte teplotu a duste, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu.Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zhoustne. Osolte dle chuti. Maso a zeleninu dejte zpět, prohřejte a servírujte. zdroj http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=88&t=812

Žádné komentáře:

Okomentovat