10. září 2012

Nedělní hovězí pečeně

1 1/4 kg hovězí pečeně sůl, pepř, 3 velké brambory (asi 1/2 kg), neoloupané,2 velké mrkve,velká petržel,2 velké stonky celeru,středně velká cibule na plátky,2 bobkové listy,lžička sušené rozmarýny,1/2 lžičky sušeného tymiánu,1/2 hrnku hovězího vývaru

Maso nakrájejte na kousky větší než na guláš, osolte a opepřete. Brambory dobře omyjte a nakrájejte na kousky. Mrkev a petržel diagonálně nakrájejte na 2 cm kousky. Celer nakrájejte na asi 3 cm kousky.Zeleninu a bobkový list dejte do silného hrnce, (pokud máte keramický pomalý hrnec, teď je ta pravá chvíle ho vytáhnout z kumbálku.) posypte tymiánem a rozmarýnem. Na to rozprostřete maso, vše zalijte vývarem a duste pod poklicí až se maso rozpadá. V pomalém hrnci 8 1/2 – 9 hodin, v hrnci normálním to bude dřív. Při servírování dejte maso doprostřed, obklopte zeleninou, bobkové listy zahoďte, vše zalijte vydušenou šťávou.
zdroj http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=88&t=813

Žádné komentáře:

Okomentovat