10. září 2012

Plněná kapie

12 paprik - kapie., 400 ml rýže., 1 kg mletého masa., 2 vejce., cibule., pepř., sůl., mletá červená paprika., mletý zázvor., mletý česnek., 3 x 150 g rajčatové protlaky

Kapii vyčistíme od jaderníku a uřízneme poškozené části, dáme do vroucí vody ochucené solí a necháme povařit asi 5 minut aby kapie změkla. Kapii vyjmeme a necháme ji vychladnout, vodu použijeme na omáčku. Uvaříme si rýži, na tuku zpěníme 1/2 cibule, přidáme promytou rýži, opražíme ji a posolíme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Rýži necháme vychladnout. Připravíme si náplň do kapie. Do mletého masa přidáme, pepř, sůl, vejce, mletý zázvor, mletou červenou papriku, mletý česnek a nadrobno nakrájenou cibuli, vychladlou uvařenou rýži. Vše důkladně promícháme. Plníme do kapie. Mezitím si uvaříme rajčatový protlak spolu ve vodě ve které jsme vařili kapii. Když máme kapii naplněnou dáme ji vařit do připravené rajčatové omáčky cca 30 minut, pak kapii vyjmeme a zahustíme omáčku moukou. Kapie vrátíme zpět. Podáváme s chlebem nebo brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat