10. září 2012

Karamelová svíčková

600 g hovězího masa., 3 mrkve., 2 petržel., 1 kedluben., 1/2 celeru., 2 cibule., 1 PL octa., bobkový list., pepř., 2 PL oleje., 1 PL cukru., 50 ml červeného vína., 500 ml smetany na vaření

Maso prošpikujeme slaninou. Mrkev, petržel, kedluben, celer a jednu cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přilijeme 1,5 litru vody, ocet, koření a bobkový list. Povaříme, maso vložíme do vychlazeného nálevu a necháme jeden den odležet v chladničce. Zbylou cibuli nakrájíme a osmažíme. Naložené maso opečeme na cibulce a následně jej dáme na pekáč. Přidáme scezenú zeleninu (nálev si necháme). V troubě pečeme asi hodinu. Podléváme nálevem. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Zeleninu a výpek rozmixujeme. V hrnci rozpustíme cukr na světlý karamel a přilijeme zbývající nálev. Přidáme rozmixovanou zeleninu, červené víno a asi 10 minut povaříme. Pak přilijeme smetanu a ještě chvíli necháme povařit. na mírném ohni. Podáváme s knedlíkem polité omáčkou a ozdobíme citronem a bylinkami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat