10. září 2012

Pappa al Pomodoro-recept

6 větších rajčat., 5 šálků kuřecího vývaru., 5 stroužků česneku., 3 PL olivového oleje., středně velkou cibuli., 2 PL panenského olivového oleje., 1 PL bazalkového pesta., 1/2 šálku bazalkových listů, kostky chleba bez kůrky., pepř., sůl
Nejdříve propasírujeme rajčata. Ve velkém hrnci zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, vývar a vše necháme sevřít. Pak do polévky dáme nastrouhaný česnek a vaříme ji ještě 20 minut na slabém ohni. Po přidání chlebových kostek (6 na jednu porci), bazalky, pepře a soli vaříme dalších 20 minut. Metličkou rozdrobíme chléb tak, aby nám polévku zahustí. Pesto smícháme s panenským olivovým olejem a před podáváním touto směsí pokapeme polévku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat