10. září 2012

Dušené hovězí po mexicku

1,5 kg hovězího masa vhodného na dušení, kližka je samozřejmě nejlepší, nakrájeného na malé kousky,2 lžíce oleje,1/2 lžička soli,hrnek hovězího vývaru může být z kostky či jinak konzervovaný, hrnek salsy,2 středně velké cukety, nakrájené na menší kousky jako do polévky, plechovka (425 g) černých fazolí, 1/2 hrnku mražených kukuřičných zrn, mohou být i z plechovky, nebo pro ten účel čerstvě předvařené, 2 lžíce kukuřičného škrobu, rozpuštěného ve 3 lžicích vody, usekaná nať koriandru, té hodně, mexičani jí milují. /zelená petrželka /, zakysaná šlehačka,usekané rajče

V kastrolu rozpalte olej, na něm opečte maso dohněda. Osolte, vmíchejte vývar a salsu. Zvolna duste až je maso měkké, asi 1 – 1 1/4 hodiny.Přidejte cuketu, fazole a kukuřici, dobře promíchejte a duste dalších asi 20 minut, až je to vše pěkně měkké.Vmíchejte rozpuštěný škrob aby to zhoustlo. Přitom opatrně, zahušťování škrobem je zrádné! Chvíli se nic neděje, trochu přidáte, a najednou je tam knedlík.Na talíři ozdobte nasekanými rajčaty, na to lžíci zakysané šlehačky a posypte petrželkou.

zdroj http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=88&t=814

Žádné komentáře:

Okomentovat