19. srpna 2012

Schovaný pangasius.

400 g pangasia,citronová šťáva,4 lžíce olivového oleje,2 středně velké cibule,sůl
omáčka : 4 dl smetany,200 g taveného sýra,3 žloutky, sůl, muškátový květ,máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy,50 g másla,50 g strouhaného tvrdého sýra

Pangasia pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny rozležet. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme pangasia,osolíme a dusíme do měkka.
Omáčka:Sýry zalijeme smetanou a na mírném ohni mícháme, až se roztaví. Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, sůl, muškátový květ a tuhý sníh z bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe kousky pangasia a cibulí, rozetřeme na ně sýrovou omáčku, poklademe lístky másla a posypeme strouhaným sýrem. V předehřáté troubě zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat