19. srpna 2012

Kuřecí prsa s harissou a cizrnou

4 kuřecí prsa bez kostí a kůže, asi 600 g,4 lžičky harissy,4 lžíce olivového oleje,cibule, nakrájená najemno, 2 stroužky česneku, drceného,0,5 lžičky mleté skořice,lžička mletého zázvoru,400 g sterilovaných loupaných rajčat, celých nebo krájených,2 řapíky celeru,50 g rozinek,lžička přírodního cukru nebo medu,40 g sterilované cizrny, opláchnuté a slité,hrst lístků čerstvého koriandru, usekaného,sůl a mletý pepř na dochucení,trochu citronové šťávy na dochucení

Omytá kuřecí prsa naložíme do směsi z harissy, 3 lžic oleje a lžíce lístků koriandru a necháme hodinu marinovat. Řapíky celeru omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Rozinky propláchneme a necháme okapat. V hlubší pánvi rozpálíme zbylý olej a opečeme na něm kuřecí prsa z obou stran. Vyjmeme a přikryjeme alobalem. Do výpeku přidáme zbylý olej, osmahneme cibuli a česnek, koření, rajčata, řapíky celeru, rozinky, cukr nebo med, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec vložíme opečené maso a cizrnu, podlijeme trochou vody a dusíme na mírném ohni doměkka. Potom ještě vmícháme usekaný koriandr a ihned podáváme s chlebovými plackami.

Žádné komentáře:

Okomentovat