19. srpna 2012

Pangasius v sojové omáčce ovoněný pomerančem

2 větší filety pangasia nakrájené na větší kousky (1,5 cm x1,5 cm), 2 stroužky česneku, nasekané na nudličky, chilli paprička červená, zbavená semínek a na proužky pokrájená, středně velký pomeranč,větší snítka rozmarýnu,4-6 PL tmavé sojové omáčky, olivový olej, kari koření-madráské, sůl, PL -polévková lžíce

Kousky pangasia zakapeme lehce pomerančovou šťávou, opatrně promícháme a necháme.Připravíme si velkou pánev, vlijeme trochu olivového oleje, přidáme nasekaný česnek, pokrájenou chilli papričku, chvilku orestujeme a přidáme pangasia, lehce poprášíme kari kořením, a opečeme ze všech stran.Přidáme 4 PL sojové omáčky a pangasia v ní pěkně obalíme. Přidáme snítku rozmarýnu, vložíme do sosu a rybu za stálého opatrného obracení, tak aby zůstaly jednotlivé kousky celé, obracíme. Dle konzistence můžeme přidat buď sojovou omáčku, nebo pomerančovou šťávu, sos má být vláčný, lesklý a hustý. V případě nutnosti dosolíme.Na malé pánvi opečeme 4 plátky pomeranče, kterým zdobíme jednotlivé porce. Když je ryba krásně obalena sosem, můžeme lehce zakápnout pomerančovou šťávou. Před podáváním vyndáme snítku rozmarýnu, podáváme teplé, zdobené opečenými plátky pomeranče.

Žádné komentáře:

Okomentovat