19. srpna 2012

Pangasius se smetanovou omáčkou.

500 g filetu z pangasia,sul,pepř,50 g másla,100 g žampiónu, 0,5 cibule, nakrájená na kostičky,½ dl bílého vína, šťáva z 0,5 citronu,1 1/4 dl smetany ke šlehání,krájená petrželka,tuk na vymazání pekáče

Rozdělte rybu na dvě porce, osolte a opepřete ji.Pekáček vymažte tukem a rybu do něj položte.Zapnete troubu na 180 st. C. Odřízněte nožky ze žampiónu, nakrájejte je na drobné kostičky,smíchejte je s cibulí a posypte tím rybu.Kousek alobalu potřete máslem a pekáček s rybou alobalem zakryjte. Pecte ½ hodiny.V kastrole rozehřejte máslo a na něm opecte kloboucky žampiónu.Rybu vyjmete z trouby a udržujte ji teplou. Z pekáčku odlijte šťávu, vmíchejte do ni smetanu a kousíček másla. Osolte a opepřete.Rybu dejte na talíře, přelijte ji omáčkou, ozdobte hlavičkami žampiónu a posypte petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat