19. srpna 2012

Pangasius ve slanince

4 porce pangasia,8 plátků anglické slaniny,4 stroužky česneku, cibule, hladká mouka,lžíce citrónové šťávy, lžíce rybí omáčky,lžička medu,olej,pepř,sůl
příloha: 400 g mraženého listového špenátu,100 g strouhaného parmezánu,sůl


Pangasia osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce, každou porci zabalíme do dvou plátků slaniny, sepneme párátky a opékáme na oleji asi 10 minut. Jednou obrátíme.Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, abychom ho udrželi teplé, dokud nepřipravíme omáčku. Do výpeku přidáme jemně nakrájenou cibuli (tu jsme nakrájeli během opékání ryby), postrouhaný česnek, orestujeme dozlatova, vmícháme med a rybí omáčku, případně přisolíme nebo přidáme trochu vody a redukujeme, dokud nezískáme hustší omáčku. Případně dochutíme. Omáčkou přeléváme porce ryby a podáváme se špenátem, zasypaným strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat