19. srpna 2012

Pangasius s bylinkovou omáčkou

6 filetu z pangasia,svazek petrželky, svazek kopru, svazek koriandru, 2 PL (česnekového) másla,cibule, nakrájená na kostičky,2 PL bylinkového másla,sul,pepř, 200 ml mléka, 2 PL mouky, paprikový lusk,2 PL tuku

Očištěný paprikový lusk nakrájejte na proužky 5x0,5 cm.Na větší pánvi rozehřejte tuk a na něm orestujte cibuli. Přidejte k ní máslo a mouku a krátce osmažte. Přilijte mléko, osolte a opepřete a krátce povařte. Bylinky nakrájejte na drobno a vmíchejte je do omáčky na pánvi.Na dno pekáče dejte trochu omáčky.Rybí filety osušte a překrojte je podélně na poloviny. Potřete je (česnekovým) máslem, osolte, opepřete je a naskládejte je do pekáče tak, aby mezi nimi byly mezery. Nakonec je polijte omáčkou (je-li příliš hustá, zřeďte ji trochou mléka) a pecte je v troubě vyhřáté na 175 st. C 20-25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat