19. srpna 2012

Pečený pangasius na zelenině

Pangasius 1 kg,citron 1-2,sůl,koření "Bylinkové máslo", nebo koření na rybu,strouhanka,lžíce oleje na vymazání pekáče, mražená zeleninová směs,cibule 2, česnek 3 stroužky,smetana 1-2 dl, nastrouhaný Eidam 20 dkg
Rozmrazeného pangasiuse opláchneme, osušíme a alespoň 20 min. marinujeme v citronové šťávě.Do pekáče vymazaného olejem nasypeme mraženou zeleninu, na ní dáme ještě nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Rybu osolíme a okořeníme, pak obalíme ve strouhance a dáme na zeleninu, přelijeme smetanou a posypeme sýrem. Pečeme asi půl hodiny, dokud se neudělá světlehnědá kůrčička.

Žádné komentáře:

Okomentovat