15. července 2010

Kuřecí kousky s bazalkou

2 velká kuřecí prsa, cibule, 2 stroužky česneku, bazalka v olivovém oleji, směs koření Zlaté kuře, syrová barevná paprika (nakrájet na proužky), cuketa (na malé kostky), Gustin od Dr.Oetkera, sojová omáčka, olej, sůl
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky,z jedné strany posypeme kořením Zlaté kuře, z druhé strany potřeme bazalkou v olivovém oleji (zatím nesolíme, ve směsi koření je soli dost). Do hluboké pánve dáme olej,cibuli a česnek nakrájené na drobno, jakmile zesklovatí, přidáme kuřecí kousky,opečeme po obou stranách. Podlijeme vodou, přidáme trochu sojové omáčky, nakrájenou papriku a cuketu a dusíme doměkka. Cuketa se rozpadne a šťávu pěkně zahustí a ochutí, ale přesto ještě trochu zahustíme Gustinem. Pokud je šťáva málo slaná,dosolíme. Příloha : rýže nebo těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat