15. července 2010

Cukeťák

cuketa, 15 dkg tvrdého sýra, 17 dkg měkkého salámu, 10 dkg špeku, 20 dkg hrubé mouky, prášek do pečiva, sůl, pepř, cibule, česnek, 3 vejce, olej, strouhanka
Na hrubém struhadle nastrouháme větší oloupanou cuketu a tvrdý sýr. Přidáme na kostičky nakrájený měkký salám a uzený špek, dále hrubou mouku s jedním práškem do pečiva, sůl, pepř, nasekanou cibuli, lisovaný česnek (množství podle vlastní chuti), pár lžic oleje, 3 vaječné žloutky a trošku pažitky nebo petrželky. Vše dobře promícháme. Vzniklou směs, do níž jsme nakonec vmíchali sníh ze dvou bílků, nalejeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Pečeme asi 20 minut. Cukeťák podáváme teplý s brambory, nebo studený s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat